Ovogodišnji rezultati „Dunava“ nadmašili rekordne iz 2019. godine

Izvor: Dunav Osiguranje

Srpski dani osiguranja ove godine drugačiji su i po načinu organizacije i po temi koja se primarno nametnula. Simboličan naziv tog skupa „Prijatelji, kako ste?“ potvrđuje da je pojava koronavirusa, pored zdravstvenih problema, donela i nove izazove u poslovanju, u Srbiji i u svetu. Značaj naše delatnosti još više dolazi do izražaja upravo u kriznim vremenima, kada polise osiguranja treba da obezbede stabilnost poslovanja privrede i sigurnost fizičkih lica ukoliko im se dogode štete, istakla je u izjavi Tanjugu Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora (IO) Kompanije „Dunav osiguranje“ i predsednica Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije (UOS), povodom održavanja Četvrtih srpskih dana osiguranja.

Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora (IO) Kompanije „Dunav osiguranje“.

Lider na srpskom tržištu

Govoreći o uticaju pandemije na poslovanje i aktivnosti Kompanije „Dunav osiguranje”, predsednica IO je rekla:

„Kompanija je i pored pandemije virusa u prvih devet meseci ove godine  nadmašila  rezultate poslovanja u 2019, koji su za ‘Dunav osiguranje’ bili rekordni. Sa učešćem od 27 odsto zadržali smo lidersku poziciju na srpskom tržištu osiguranja.

Bruto premija osiguranja Kompanije ‘Dunav’ u prvih devet meseci 2020. godine iznosi  21,86 milijardi dinara i za skoro 7 odsto viša je nego u istom periodu prošle godine. U uslovima u kojima je tržište životnog osiguranja raslo samo 2 odsto, premija životnih osiguranja Kompanije beleži rast od čak 16 odsto. Rast premije neživotnih osiguranja ‘Dunava’ iznosi 6 odsto, što takođe nadmašuje rast tržišta neživotnih osiguranja koji iznosi nešto više od 2 odsto.

Najveći rast premije ‘Dunav’ je u prvih devet meseci ove godine zabeležio u osiguranju imovine, čak 36 odsto. Osiguranici su uvideli i značaj dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, što je u istom periodu doprinelo rastu premije od 30 odsto. Potom sledi auto-kasko osiguranje motornih vozila s rastom premije većim od 12 odsto”, ističe Ivana Soković, predsednica IO Kompanije „Dunav osiguranje“.

Osiguranici u fokusu

 „Pružanje usluga osiguranja prilagodili smo potrebama građana u novonastalim okolnostima. Ponudu nekih  vrsta osiguranja učinili smo dostupnom posredstvom sajta, onlajn aplikacija i Kontakt centra Kompanije. Naglasila bih“, pojašnjava Sokovićeva, „da naše polise životnog osiguranja pružaju osiguranicima pokriće i za kovid 19. Građanima Srbije prvi smo ponudili i polise putnih osiguranja za ceo svet koje, pored standardnih rizika, pokrivaju i rizik od koronavirusa. Kreirali smo i specijalne ponude za najstarije sugrađane. Dostavljamo polise na kućne adrese osiguranika. Obezbedili smo i zaključivanje polisa i prijavu šteta onlajn, kao i putem Kontakt centra.  Nije izostala ni naša podrška zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi s pandemijom. Naše napore uočili su i klijenti, pa ni rezultati nisu izostali“, pojašnjava Ivana Soković.

Kompanija „Dunav osiguranje“, kao i preduzeća koja posluju u njenom sastavu, među prvima je donirala sredstva Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

„Dunav” ponovo među TOP 10 osiguravača jugoistočne Evrope

Na listi TOP 100 osiguravača jugoistočne Evrope, Kompanija „Dunav osiguranje“ najbolje je rangirana srpska osiguravajuća kuća, sa bruto fakturisanom premijom od 242,3 miliona evra, što ju je pozicioniralo na deseto mesto u 2019. godini. Na istoj listi  „Dunav“ je zabeležio skok sa osmog na šesto mesto i po neto dobiti, koja je dostigla 25,6 miliona evra, što je bio rast od 192 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *