Od oktobra COVID-19 osiguranje za ceo svet

“Dunav osiguranje”

Ivana Soković, predsednica IO Kompanije Dunav osiguranje

Kompanija „Dunav osiguranje“ je prva na tržištu Srbije ponudila polisu putnog osiguranja, za sve destinacije u svetu koja uključuje i rizik od kovida 19, a polisa je bez vremenskog ograničenja za povratak.

„Kompanija ‘Dunav osiguranje’ je u jeku pandemije od virusa Korona uz polisu putničkog zdravstvenog osiguranja za naše osiguranike obezbedila i pokriće od koronavirusa, odnosno od kovida 19. Obezbedili smo pokriće za sve zemlje Evrope, Rusiju, Tursku i Ujedinjenje Arapske Emirate. Zbog potreba naših osiguranika od 1. oktobra uvedeno je pokriće za kovid 19 za ceo svet“, rekla je Ivana Sokolović predsednica IO Kompanije Dunav osiguranje,

Dodala je da Kompanija „Dunav osiguranje“ savetuje građane i osiguranike da, ukoliko nije neophodno, ne putuju u područja koja imaju visoku stopu pandemije.

„Ipak, s druge strane, obezbedili smo kompletno pokriće čak do sume od 35.000 evra ukoliko se ostvari bilo koji rizik, uključujući i kovid 19“, rekla je ona.

Polise se mogu kupiti na svim prodajnim mestima „Dunav osiguranja“ i onlajn, preko sajta, gde je obezbeđeno 15 procenata popusta.

Za sedam dana boravka u inostranstvu polisa putničkog osiguranja sa pokrivenim rizikom od kovida košta oko 1.200 dinara, a cena zavisi i od zemlje u koju se putuje.

Od početka godine više od 72.000 građana koji su putovali u inostranstvo zaključili su sa „Dunavom“ polisu putnog osiguranja, a od toga se 70 posto njih odlučilo i za osiguranje od finansijskih troškova u slučaju obolevanja od kovida 19.

„Dunav osiguranju“ podneto je oko 5,4 hiljade odštetnih zahteva, a isplaćeno je više od 100 miliona dinara odštete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *