Kako da najbolje zaštitite svoj dom?

Dom predstavlja utočište i sigurnost, mesto kojem se uvek vraćate i na kojem se osećate prijatno i bezbedno. Ipak, tu idilu nekada znaju da poremete nepredviđene situacije koje, pored toga što su stresne, mogu da nanesu ozbiljnu štetu, ne samo vašem domu i stvarima u njemu, već i vašem novčaniku. Baš zbog tih situacija, neophodno je da svoj dom zaštite na pravi način.

Koji je najbolji način da zaštitite svoj dom?

Prvi savet koji vam možemo dati, a koji ste sigurno već čuli, jeste da pri napuštanju doma sve uređaje i produžne kablove izvučete iz struje. To ne treba da radite samo zbog mogućnosti nastanka požara, već i zbog izliva vode iz instalacija, vaših ili vašeg komšije. Tako ćete biti mirni i sprečićete da dođe do havarije dok ste odsutni.

Ne zaboravite da, naročito dok ste na odmoru ili na putovanju, zavrnete glavni ventil za vodu. Jako je važno i da, ukoliko znate da ćete nekoliko dana biti van kuće, rezervni ključ ostavite nekom od prijatelja ili članu porodice.

Pored požara i poplava, vaš dom treba da zaštitite i od provalnika! Ukoliko imate komšiju od poverenja, javite mu se pred put, da zna koliko ćete biti odsutni, kako bi s vremena na vreme mogao da prati situaciju u vašem stanu.

Imovinsko osiguranje? POTREBNO JE.

Osiguranje imovine, po pravilu, spada u dobrovoljna osiguranja, koja štite vašu pokretnu i nepokretnu imovinu od nastanka štete.

Ukoliko je ugovoreno, Imovinskim osiguranjem osiguranik se obezbeđuje i od šteta na stvarima nastalih usled brojnih opasnosti čije ostvarenje može prouzrokovati njihovo oštećenje ili uništenje. Pored toga, mogu biti pokriveni i imovinski interesi, odnosno prava, čime se pruža zaštita i od mogućeg gubitka, odnosno umanjenja osiguranikove imovine.

Cilj osiguranja je da se usled nepredviđenog događaja (požara, izliva vode iz instalacija, provalne krađe i razbojništva i dr), isplatom novčanog iznosa osiguranik vrati u period pre nastanka štete.

Polisu Imovinskog osiguranja AMS Osiguranja, osim u poslovnicama, možete kupiti i online, te brzo i lako osigurati svoj dom na webshop.ams.co.rs.

Više informacija o svim mogućnostima osiguranja imovine saznajte na sajtu AMS Osiguranja, pozivom na broj telefona 0800 009 009 ili slanjem upita na e-mail adresu info@ams.co.rs.

Vodite računa i o društvenim mrežama! Nikada ne otkrivajte previše detalja iz privatnog života na društvenim mrežama, a posebno ne kada ste na odmoru ili daleko od kuće. Ako pored svih mera predostrožnosti ipak dođe do štete uzrokovane izlivom vode iz instalacija, požarom ili provalom, ne morate da brinete ukoliko imate uplaćenu polisu Imovinskog osiguranja AMS Osiguranja