Greške zbog kojih mogu da Vas obore na tehničkom pregledu

Izvor: Polovni automobili.com

Na tehničkom pregledu mogu  da Vas obore iz mnogih razloga, bilo bi dobro da obratite pažnju na neke stvari koje bi mogle da vas spreče da pređete tehnički a Vi mislite da one nisu tako važne.

“Sitnice”na koje bi trebalo da obratite pažnju su:

1) Čist automobil. Prilikom vršenja tehničkog  pregleda automobil mora da se slika, a sam tehnički pregled i radnici mogu biti kažnjeni  ako obave pregled prljavog vozila. U većini slučajeva tehnički pregled neće biti biti ni započet ukoliko je automobil prljav.

2) Pregorela sijalica. Najsigurnije je da proverite sve sijalice na vozilu pre tehničkog pregleda vozila: kratka, duga, stop svetla, žmigavce, svetla kod registracione tablice, …

3) Istekao rok prve pomoći – Rok trajanja prve pomoći je  5 godina. Datum proizvodnje i isteka prve pomoći piše na kutiji. U slučaju da je istekao rok treba da kupite novu prvu pomoć.

4) Registracione tablice pričvršćene pop nitnama – Mogu da vas odbiju na tehničkom pregledu ukoliko su vaše tablice pričvršćene na ovaj način jer je zabranjeno.

5) Proverite stanje brisača – za tehnički pregled neophodno je da rade svi brisači, da su funkcionalne prskalice i naravno da ima tečnosti za vetrobrane kako bi to mogli isproveravati.

Opširnije na ovu temu možete pročitati putem linka koji se nalazi na početku teksta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *