Zašto je putničko osiguranje skuplje zimi nego leti?

Izvor: Telegraf

Резултат слика за ski slike

Interesovanje za putovanjima je u punom jeku, kako preko agencija tako i u samostalnoj organizaciji.

Svakako da je u ovom periodu i interesovanje za putnim osiguranjem veće, ali zašto je ono skuplje zimi nego leti?

Na zimskom odmoru, se u odnosu na letnji, češće dešavaju ozbiljne povrede. Kako kažu u osiguravajućim kućama veliki broj skijaša iz naše zemlje i dalje ne zna da standardno putno zdravstveno osiguranje pokriva povrede nastale na skijaškoj stazi, ali isključivo uz doplatu.

Prilikom kupovine putnog osiguranja, ski rizik je skuplji.

Zbog toga je neophodno da prilikom sklapanja polise skijaši i snouborderi naglase da će se baviti zimskim sportovima i da žele da se zaštite od troškova lečenja eventualnih povreda koje nastanu na skijaškoj stazi.

Skijanje se ugovara kao poseban rizik, u okviru paketa proširenog putnog osiguranja ili kao takozvani “ski-rizik“ uz osnovni paket. U svakom slučaju, nemojte da očekujete da se skijanje kao rizik podrazumeva i uz najjeftiniju polisu, već naglasite službeniku od čega želite da budete osigurani.

Tako, u okviru proširenog paketa možete obezbediti i 5.000 evra za saniranje eventualnih povreda, bolničko lečenje, lekove, pa čak i dostavu lekova kojih nema u ski-centru.

U slučaju da se nezgoda dogodila van staze, treba da znate standardno osiguranje pokriva troškove lečenja isključivo na stazi.

To znači da u situacijama u kojima osiguranik sebe svesno dovede u rizik, osiguranje prestaje da važi. Skijanje i snoubording uz čašu više kuvanog vina ili van staze, kao i svaka vrsta ekstremne rekreacije poput ski skokova su van domašaja polise.

Polisu isključuje i bavljenje instruktorskim poslom bez licence. Vodite zato računa i o tome ko vas obučava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *