Stipendijsko osiguranje

Stipendijsko osiguranje je vrsta životnog osiguranja koje predstavlja kombinaciju osiguranja i štednje za buduće školovanje dece i moguće ga je ugovarati do navršene 19. godine deteta. Ovu vrstu osiguranja mogu ugovarati roditelji, rođaci i prijatelji – svi oni koji žele da doprinesu kvalitetnom obrazovanju deteta. Osiguranje se može organizovati tako da više osoba učestvuje u otplaćivanju premije osiguranja, a da jedna osoba zaključi ugovor sa osiguravajućim društvom.

Stipendijsko osiguranje je posebna vrsta osiguranja kojim ćete, po isteku perioda plaćanja premije u dogovorenom roku, svojoj deci obezbediti sigurne mesečne prihode u budućnosti u dogovorenom iznosu. Pri tom sami birate koliko dugo ćete uplaćivati premiju, a zatim i period trajanja isplate.

U slučaju smrti osiguranika u toku plaćanja premije, osiguravajuće društvo preuzima obavezu plaćanja premije do kraja ugovorenog roka i obezbeđuje isplatu stipendije po isteku roka osiguranja, tako da su vaša deca u svakom slučaju finansijski obezbeđena.

Stipendijsko osiguranje može pokriti troškove školarine, knjiga, stanovanja i boravka u drugom gradu ili inostranstvu tokom studija, studijska i druga putovanja i druge potrebe deteta kad postane punoletno.

Islata stipendije ne zavisi od uspeha u školi niti od izbora fakulteta i ne ukida se ni ako dete odluči da napusti studije.

Premija se plaća prema unapred dogovorenoj dinamici: mesečno, tromesečno, polugodišnje ili godišnje. Plaćanje s može vršiti uplatnicom, prenosom sredstava s računa, administrativnom zabranom ili trajnim nalogom u banci.

Saveti: 

Raspitajte se koja osiguravajuća društva nude ovu vrste osiguranja i pod kojim uslovima, Uporedite uslove, a potom odabrite ponudu koja najviše odgovara vašim potrebama.

Pre nego što potpišete ugovor, obavezno pitajte sve što ne razumete. Važno je da znate koja su vaša prava, ali i obaveze. Prava i obaveze proističu iz ugovora koji zaključujete sa osiguravajućim društvom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *