Svetski rekord,najveće životno osiguranje na svetu

Dosadašnji rekord postavljen je još davne 1990. godine  je vrednost te polise životnog osiguranja je iznosila 100 miliona dolara.Naravno, identitet osobe koja je potpisala ovo milionsko životno osiguranje ni do dan danas nije otkriveno zna se samo da je reč o osobi iz zabavne industrije.

Finansijski savetnik Dovi Frances iz kompanije “SG LLC” pohvalio se pred američkim novinarima  da je njegov klijent sada oborio ovaj neobičan rekord.

Kako navodi svetnik gore pomenute kompanije za sada nemenovani milijarder je potpisao polisu životnog osiguranja vrednu neveroatnih 201 milion dolara! Naravno identitet ove osobe nije otkriven,savetnik Frances je istakao da je reč o milijarderu iz tehnološke industrije.

Poznato je da u Kaliforniji to jeste u Palo Atu živi više od sto milijardera, od čega je njih oko trećina vezana uz tehnološku industriju, brojni su kandidati koji su mogli potpisati ovoliko veliku sumu životnog osiguranja

Osim identiteta, savetnik nije hteo otkriti niti koliko iznose godišnje rate koje će nemenovani multimilijarder plaćati a zanimljivo je da je životno osiguranje potpisano s čak 19 osiguravajućih kuća, kako bi se izbeglo da celokupni iznos polise plati samo jedna kompanija.

Pre nego su iz Ginisa potvrdili da je s ovom polisom životnog osiguranja ostvaren novi rekord, ekipa iz Ginisove knjige rekorda je šest meseci proučavala polisu da bi napokon potvrdili obaranje svetskog rekorda iz 1990.godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *