Osiguranje domaćinstva

Mesto na koje se uvek rado vraćate posle putovanja, izleta, napornog radnog dana i mnogih drugih svakodnevnih aktivnosti je Vaš dom i zato je važno da ga osigurate od rizika i raznih opasnosti koje mogu da ga ugroze.

Osiguranjem domaćinstva mogu biti pokriveni: stambeni objekti (koji su nastanjeni kao i oni koji nisu stalno nastanjeni), pomoćni objekti, stvari u Vašem domu kao i članovi domaćinstva. U zavisnosti od osiguravajućeg društva moguće je ugovoriti i odgovornost prema trećim licima i njihovim stvarima.

Kada je reč o osiguranju domaćinstva pokriveni su sledeći rizici: požar, udar groma, grad, tuča, eksplozija, izliv vode iz instalacije, provalna krađa, lom stakla, odgovornost prema trećim licima i zemljotres.

U zavisnosti od osiguravajućeg društva kod kog izaberete da osigurate Vaš dom nude Vam se razne pogodnosti kao što su: hitne intervencije i popravke (do ugovorenih iznosa i određenog broja intervencija), besplatna SMS upozorenja na ekstremne nepogode, pokriće troškova smeštaja ukoliko zbog nastale štete ne možete da boravite u Vašem domu itd. Kada je reč o hitnim intervencijama tu spadaju: vodoinstalaterski radovi, staklarski radovi, zidarski i krovopokrivači i slično.

Visina ugovorene premije zavisi od površine vašeg domaćinstva kao i vrednosti stvari koje se nalaze u njemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *