Ako se pripremate za letovanje, pažljivo pročitajte ove savete

U toku priprema za letovanje obično vodimo računa da na vreme obezbedimo sve što nam je za put potrebno – važeće putne isprave, letnju garderobu, peškire, kremu sa zaštitnim faktorom i putnu apoteku. Jedna od nezaobilaznih stavki, ukoliko se na put ide automobilom, jeste kontrola ispravnosti i provera da li je vozilo u optimalnom stanju za više stotina kilometara koji su pred vama. Ali, čak i kada u servisu procene da automobil jeste u dobrom stanju, vozači se odlučuju za dodatnu sigurnost u vidu AMSS paketa za šlep i pomoć na putu, dok je stavka koju većina nikako ne zaboravlja Putno zdravstveno osiguranje. 

Zašto je potrebno da imate Putno zdravstveno osiguranje?

 Veoma je važno da na letovanju u svakom trenutku imate pravu podršku, u slučaju da dođe do nepredviđenih zdravstvenih situacija – bolesti, povrede ili jake alergije. Zbog toga je potrebno da pre putovanja uplatite polisu Putnog zdravstvenog osiguranja AMS Osiguranja, jer ćete zahvaljujući njoj, ukoliko je ugovoreno, imati pokrivene troškove:·         ambulantnog i bolničkog lečenja kao posledice iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja do ugovorene obaveze,·         neophodnih lekova, zavoja i medicinsko tehničkih pomagala do ugovorene obaveze,·         neophodne dijagnostike do ugovorene obaveze,·         stomatoloških tretmana u iznosu do 200 eura,·         medicinske pratnje, ·         lekarskih saveta i upućivanja na lekare, ·         prevoza osiguranika u zemlju prebivališta u iznosu do 7.000 eura u okviru ugovorene obaveze, kada se iz zdravstvenih razloga osiguranik ne može vratiti na način na koji je to nameravao,·         neophodnog prevoza osiguranika do zdravstvene ustanove radi lečenja, vozilom hitne pomoći do najbliže bolnice.

Fotografija: Getty Images

Ugovorena polisa će, ukoliko ste tako naveli priikom uplate osiguranja, važiti sve vreme vašeg boravka u inostranstvu, bilo da se odlučite da ovo leto provedete na moru, planini ili u nekoj od evropskih ili svetskih metropola.

Dobra vest je da možete birati između individualnog i porodičnog Putnog zdravstvenog osiguranja, dok kupovinom polise na webshop-u AMS Osiguranja ostvarujete i popust od 30%. Tako će vas polisa Putnog zdravstvenog osiguranja sa pokrićem za COVID-19 za vas četvoro, za 10 dana boravka u Grčkoj, koštati 4.665 dinara, što je 1.166 dinara po osobi. Mnogo manje nego troškovi lečenja u Grčkoj, zar ne?

Više informacija o Putnom zdravstvenom osiguranju možete pronaći i na sajtu AMS Osiguranja, kao i pozivom na broj telefona 0800 009 009.

Kada vam zatreba dodatna podrška na putovanju, tu su AMSS paketi za šlep i pomoć na putu

Vozači koji su pre prošlogodišnjeg letovanja uplatili paket za pomoć na putu Auto-moto saveza Srbije ne odustaju od ove podrške ni na narednom letovanju, zato što znaju da uz omiljenog druga na drumu imaju jednu brigu manje.

Za vozače koji još uvek nemaju jednu od AMSS kartica, otkrivamo nekoliko informacija koje će im sigurno dobro doći.

AMSS u ponudi ima Super članski paket, Premium Srbija i Premium Evropa paket.

Super članski paket predstavlja najtraženiji paket za porodični odmor u regionu i pruža pogodnosti za besplatan šlep vozila u slučaju saobraćajne nezgode u Srbiji i Evropi, šlep vozila u kvaru do 140 km u Srbiji, pomoć na putu i šlep do najbližeg servisa u Evropi, uz brojne druge pogodnosti.

Sa Premium Srbija paketom zagarantovana je neograničena kilometraža sa šlep vozila u slučaju kvara ili saobraćajne nezgode širom Srbije, uz druge pogodnosti, dok Premium Evropa paket nudi najviše pogodnosti i neograničenu kilometražu za besplatan šlep i pomoć na putu, kako u Srbiji, tako i u Evropi.

Jedna od njih, koja je Premium Evropa paket izdvojila i tokom ove sezone, jeste mogućnost šlepa vozila u kvaru do Srbije, u slučaju da vaš automobil ne može biti popravljen u roku od 7 dana. 

Fotografija: AMSS

Dovoljno je da, ukoliko vam zatreba pomoć na putu, pozovete dobro poznat broj 1987 (iz Srbije) ili +381 11 333 2100 (iz Evrope) i AMSS ekipe stižu na lokaciju u najkraćem roku.

Cene članskih paketa na AMSS webshop-u kreću se od 2.700 do 6.750 RSD godišnje, dok detaljnije informacije o pogodnostima koje ostvarujete možete pronaći i na sajtu www.amss.org.rs.