Спречите непријатности на путовању уз Тесла осигурање

Путно здравствено осигурање је неизоставно за свако путовање, јер вам омогућава да путујете без бриге и додатних, често великих трошкова. Тако је, захваљујући путном здравственом осигурању које је моја колегиница набавила преко веб платформе www.teslaosiguranje.rs избегла велике трошкове које би имала при повратку са летовања у Турској, јер је три дана држана у карантину због сумње на позитиван ковид тест. Није имала никакве додатне трошкове, све је покрило Теслино путно здравствено осигурање, а без тога би је коштао још један одмор, ако не и више, јер је било и медицинске неге и услуга.

Да вам кажем шта се десило, Душица је са одраслом децом Зораном и Миленом отишла на летовање у Турску, авионом за Бенидорм. Тек што се завршила пандемија цовида, у хотелу је било све укључено, укључујући храну и пиће, као и забаву. Море је било дивно, чисто, тиркизно плаво. Особље у хотелу је било од помоћи на сваком кораку. Изгледало је да ће се овај одмор завршити идеално као што је и почео. Последњег дана служене су диње и лубенице, уз остало воће. Душица воли лубенице, па их је појела у великим количинама. Док је јела, осетила је да су веома хладне, као да су из замрзивача, а не из фрижидера. Међутим, то је није спречило да поједе већу количину, а додала је и сладолед од лимуна. Следећег јутра, пред пут, осетила је пецкање у грлу и благу температуру, али је не размишљајући о хаосу који је чека, спаковала ствари заједно са децом и кренула ка аеродрому. На самом улазу на аеродром урађен је анти-ковид тест, односно свим путницима је измерена температура и измерена је 37,3.

Одмах је изолована у ковид соби, а деца су остала у дилеми шта да раде, да чекају мајку или да наставе лет кући. Лекари су Душицу прегледали, видели температуру и црвено грло, узели брис и прогласили је зараженом ковидом, уз напомену да ће за лабораторијску анализу бити потребна три дана, а до тада су је сместили у посебан хотел у граду, намењеном пацијентима са ковидом. У хотелу је била изолована и закључана у просторији у којој су јој достављали храну. Једина срећа је била што је са собом имала мобилни телефон и пуњач и могла је да контактира своју породицу.

Наравно, после три дана стигли су лабораторијски налази који су били негативни, а грлобоља и температура су нестали после два дана.

И сад ту на сцену ступа www.teslaosiguranje.rs, јер је листом путног здравственог осигурања покрила све трошкове које је имала на лицу места, пре свега принудне хотелске трошкове, испитивања, односно лабораторију, провере, храну, такси и нову авионску карту. Поделила сам са вама ову животну причу, ако вам се деси нешто слично, како бисте били осигурани и упозорени на огромне трошкове и непријатности које вас очекују.